Etiketter

onsdag 16 april 2014

Hepatoman metastasoituminen .Solukalvoreseptori CD147

LÄHDE (2006) : 

LÄHDE:  YU Xiao-Ling et al. The glycosylation characteristic of hepatoma-associated antigen HAbl8G/CD147 in human hepatoma cells

Eräs hyvin glykosyloitunut transmembraaninen proteiini (HAbl8G/CD147 ) kuuluu immunoglobuliinien superperheeseen. Tutkijaryhmä oli aiemmin osoittanut, että tämän antigeenin ylimääräinen esiintymä lisäsi ihmisen maksasyöpäsolujen metastaattista potentiaalia.
 
Tässä tutkimuksessa keskityttiin selvittämään ihmisen maksasoluissa tämän Ig-proteiinin glykosyloitumisen piirteet.

 Tätä Ig molekyyliä  eristettiin ihmisen maksasoluista ja sitä  johdettiin ihmisen fibroblastisoluihin, joissa se indusoi matrixmetalloproteinaaseja (MMPs).
Fibroblastin erittämät MMP-entsyymit tutkittiin gelatiinisymografialla.

Hepatomasoluista löydettiin kaksi päämuotoa tätä Ig:tä. 
Selvitettiin, mikä vaikutti eri molekyylikoot, olisiko se glykosylaatio? 
Tässä tutkimuksessa käytettiin tekniikkana deglykosylaatiota, jossa tunicamysiini esti N-glykosylaation tai sitten käytettiin endoglykosidaaseja. Molemmillä metodeilla löydettiin ydinjakso, joka oli kDa 27 kokoa.
Endoglykosidaaseilla selvitettiin,että oligosakkaridiketjutyypit olivat erilaisia ja täten eri endoglykosidaaseille herkkiä.

Johtopäätöksenä oli, että ao. maksasyöpäsolun immunoglobuliini omasi ihmisen fibroblasteihin bioaktiivisuutta stimuloiden niitä tuottamaan kohonneita määriä matrixmetalloproteinaaseja (MMPs).
Lisäksi todettiin että ihmisen maksasyöpäsoluissa on kahta erilaista antigeenia (HAb 18G/CD147), immunoglobuliinimuotoa, joiden ydinosa oli samanlainen, mutta glykosylaatioitten asteet ja tyypit erosivat.
Avainsanat. 
HAb18G/CD147; Glycosylation ; Hepatoma cell ; Endoglycosidase ; Matrix metalloproteinase 

LISÄTIETOA CD147:
Tämä välittää monilääkeresistenssiä syövässä.
 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23623923

Havaittujen antigeenien ja reseptorien  hahmottamisesta kartta:
 http://www.med.unibs.it/~airc/sandra/fig_1-4.gif

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar