Etiketter

fredag 28 december 2012

Disintegriinejä alettiin löytää 1998 ja ensiksi kyyn myrkystä

Nonentsymaattisia disintegriinejä alettiin löytää 1998 kyyn myrkystä ja sitten muistakin proteiinilähteistä.

Curr Drug Targets Cardiovasc Haematol Disord. 2004 Dec;4(4):327-55.
Department of Medical Technology, University of Delaware, Newark, DE 19716, USA.

TIIVISTELMÄ
  • Parikymmentä vuotta (1998) on tiedetty että disintegriinejä on olemassa.  Niitä oli havaittu  kyyn myrkystä. Ne ovat pienimolekulaaristen , non-entsymaattisten  proteiinien, disintegriinien, perhe. 
  • Niitten  panos solututkimuksessa on ollut tuntuva ja kauaskantoinen.
  •  Disintegriinejä on käytetty  molekulaarsena   puitteena  eräitten tromboosin ja syövän estoterapioitten hahmotteluissa. 
  •  Niitten sekvensoimisesta on saatu oivallusta proteiinien tuhatvuotisiin evoluutioihin.
  •  Rekombinanttien  disintegriinimutanttien ja fuusioproteiinien   tuotanto  on tehnyt mahdolliseksi tutkia solun (C)  ja extrasellulaarisen matriksin (ECM) interaktioitten molekulaarisia mekanismeja.
  •  Muista kuin kyyperäisistä proteiineista on  havaittu disintegriinin kaltaisia  molekyylejä  aivan   aivan nilviäislajeista ( slime mold)  ihmiseen (human) asti 
  •  Solun sisäisiä signalointitapahtumia on pystytty selvittämään käyttämällä kyynmyrkyn disintegriinejä. Näihin  tapahtumiin kuuluu apoptoosi, motiliteetti, solun proliferaatio ja viruspatogeneesit. Disintegriinin sekvenssejä ( proteiinista tai geenistä) on asetettu mikrokupliin ja liposomeihin ja  on havaittu kahdessa hiirimallissa  niiden kohdentuvan neovaskularisoituneeseen endoteeliin ja metastaattisiin tuumoreihin.
  •  Tämän  ( vuodelta 2004 peräisin olevan ) artikkelin tarkoituksena on valaista  disintegriini-proteiinien perhettä, jonka jäseniä on löydetty vuodesta 1998 alkaen ja  ja niiden käyttökelpoisuutta   terapeuttisissa ja teknisissä menetelmissä. ja teknisissä menetelmissä ymmärtämyksen lisääntyessä. 
Päivitys 10.4. 2o14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar