Etiketter

onsdag 21 mars 2018

MMP klusterin aktivaatiossa plasmiini merkitsevä.

Plasminergisen systeemin tehtävänä on  normalisoida kehoa sen jälkeen, kun on ilmentynyt fibrinogeenistä fibriiniä, jota pitäisi hajoittaa. Samalla plasmiini  useassa tapauksessa  joutuu aktivoimaan avuksi MMP-klusterin, jotta  suuresta hyytymästä päästään eroon  ja kudoksia voidaan uudistaa.

Mistä syystä siten  kehon koagulaatiojärjestelmä  aktivoituu ja trombiini alkaa pilkkoa  fibrinogeenistä fibriiniä  ja vaikutaa  loputla  palautumatonta  stabiilia fibriiniä?
 Siihen on tiestysti paljon syitäja  niihin on  suurin osa  tieteellisestä artikkeleista reologian alalta keskittynytkin.

Tromboosin estämiseen tavataan käyttää milloin  aspiriinia, milloin  marevan tyyppistä antikoagulanttia , milloin muita   strategioita , kuten trombosyyttien estäjiä.
Mutta keholla on myös oma järjestelmänsä, jolla se aivan jatkuvasti hoitaa  negatiivisen antikoagulaation   ja järjestelmän pitäisi  normaalissa kehossa toimia.  Siinä trombiinin ilmenemä  aktivoi veressä normaalisti  kiertävää  C-proteiinia ja  aktivoitu C-proteiini aPC toimii  koagulaatiokaskadin rauhoittajana.

 Mutta jos käytetään  suuria määriä aspiriinia  tai marevania,  C-proteiinia ei saada aktivoitumaan antikoagulantiksi, joten joudutaan  pilleri pillerin jälkeen säätämään  lopulta koko järjestelmää  sen sijaan että luottaisiin kehon normaaliin  koagulatiiviseen tasapainoon.

Mitä se normaali tasapaino käsittää?  Eräs tärkeä koagulaatiotekijä on aktiivi kalsiumjoni. (Tekijä FIV)
 Jota kalsiumjoni pysyisi  normaalipuitteissa ja kertyisi  varastoihinsa kuten luustoon,   todellakin tarvitaan tehokasta liikuntaa.
Jos liikunta puuttuu, on miltei mahdoton  ilman lääkkeitä selvitä koagulaatiotasapainon hoidosta ja samalla vielä luusto purkaa kalsiumia.
Jos haluaa  säilyttää normaalin koagulaatio-järjestelmänsä kannattaa kohtalaisen tai runsaan  liikunnan lisäksi  käyttää  K1-vitamiinipitoista ravintoa, kuten vihreitä vihanneksia ja kasvisöljyjä, jolloin  saa edellytyksiä  negatiivisen kogulaatiokontrollin jäsenten posttranslationaaliseen  muokkautumiseen funktionaaliseen muotoon.  Tämä voisi  "pinnan alla" näkymättömissä  pitää  reologista tasapainoa sellaisessa tilassa, että  ei muodostuisi  siinä määrin  sulamatonta fibriiniä, että plasminerginen järjestelmä aktivoituu ja  jopa aktivoi MMP-järjestelmän.

 Normaalisti MMP-järjestelmä on  hyvin  vähäisesti aktivoituneena.  Vain tarvittessa jossain paikallisesti se vaikuttaa  uudistelemassa solukalvojen extrasellulaarista materiaalia- se hajoittaa monin spesifisin tekijin vanhat materiaalit, jota uutta pääsee muodostumaan.

Jotta riehahtanutta  MMP-järjestelmää saa rauhoittumaan  täytyy katsoa syntyjä syviä aivan fibriinin  muodostumiseen asti.  Tämä on hyvin  yksinkertaistettu selitys.

 MMP-järjestelmän rauhoittamisessa ei ole eduksi käyttää  antitromboottisia lääkkeitä kuten ASA ja  antikoagulanttia vaikka lyhyellä tähätimellä ne  estävät fibriiniä muodostaumasta.
MMP  on hyvin monimutkainen järjestelmä eikä sille ole olemassa vielä mitään erityisiä  rauhoittavia lääkkeitä, estäjiä. ne eivät vähene  ASA tai antikoagulanttilääkityksestä.

Nykyään vielä kartoitetaan, miten paljon järjestelmä riehuu erilaisissa tiloissa.

Sellaisen liikunnan , joka ei ledeeraa, riko  kudoksia  (aiheuta kudosrikkoja),  ei varinaisesti pitäisi  aktivoida MMP-järjestelmää ylimäärin.

Tässä  lähinnä korostaisin  kudoksille aivan  perustavasti tärkeitä  olosuhteita:  ravintosuositukset  ovat sitä linjaa, kasvisten osuutta vuosi vuodelta korostetaan enemmän ja se samalla stabiloi  Kvitamiinin saannin hieman korkeammalle tasolle, mitä ennen näitä suosituksia.  Suosituksissa on myös sellaisia öljyjä, jotka antavat K1-vitamiinia.  Tämä on hidas tie  korjata  villiintynyttä MMP-klusteritoimintaa ja toivottavasti  tapahtuu jotain palautumista - siis  MMP-järjestelmän  palautumista  inaktiiviin tilaan.

Tämä on uusi kartta joka on ilmeentynyt koagulaatiokaskadin ja fibrinolyyttisen kaskadin  vierelle, eikä  kaikki vuorovaikutukset ole millään tavalla  varmoja  nuolia kartalla vielä. Lisätekijä on TIMP-kartta, MMP-kudosinhibiittorit , jotka näyttävät jo  riehuvan  syöpätutkimusalan karttojen puolella. nekin ovat yllättäen osoitatneet pahat puolensa, eikä nekään ole  mitenkään helposti lääkkeellisesti säädeltäviä.

Alun perin saataa koko tämä ihmeellisen  hyvä kaskadisekvessi mennä pieleen vain pelkästä liikunnan puutteesta ja joistain  elintapatekijöistä.  Pelkkä  puolen  tunnin lisäliikunta päivää kohti voisi olla  avain  oikeaan suuntaan johtavalle ovelle.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar